Okulumuz Tarım Alanı ile Beypazarı Belediyesi ve Beypazarı Ziraat Odası Başkanlığı arasında Eğitim İş Birliği Protokolü

Okulumuz Tarım Alanı ile Beypazarı Belediyesi ve Beypazarı Ziraat Odası Başkanlığı arasında Eğitim İş Birliği Protokolü

Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı ile Beypazarı Belediyesi ve Beypazarı Ziraat Odası Başkanlığı arasında Eğitim İş Birliği Protokolü

14.11.2022 332

Türkiye, tarımsal üretiminde kendi kendine yetme potansiyeline sahip dünyadaki sayılı ülkelerden biridir. Tarımsal üretimi desteklemek ve verimi artırmak amacı ile ülkemizde 146 adet Tarım Alanı açılmıştır.

Modern tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak ve geliştirmek için Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı ile Beypazarı Belediyesi ve Beypazarı Ziraat Odası Başkanlığı arasında Eğitim İş Birliği Protokolü imzalanmıştır. Bu protokol Tarım alanında  Türkiye'de  imzalanan ilk protokoldür. 

İmzalanan protokol kapsamında; Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri'nin üretimde aktif rol alması ve tarımsal üretimde modern tekniklerin kullanılmasıyla üretim kalitesinin ve kapasitesinin artması için Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri'nin öncü olması, staj çalışmalarının yapılması,  öğrencilere burs sağlanması ve tarım alanındaki istidamın artırılması amaçlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Sadri ŞENSOY'un ve ilçemizin önde gelen 75 tarım işletmesinin   katılımıyla yapılan sektör toplantısından sonra katılımcıların iştiraki ile Başaran Seracılık tesisleri, Beypazarı Belediyesi Sera ve Bahçesi ziyaret edilmiştir. Sera kurma yöntem ve süreçleri, fide yetiştiriciliği hakkında bilgilendirilme yapılmıştır. Beypazarı Belediye Başkanlığı ziyaret edilmiştir.

14-11-202214-11-202214-11-202214-11-2022